Blogi

Askeleet sosiaaliseen liiketoimintaan

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Neljä hyvää syytä tehostaa tiedonkulkua pilvipalvelulla

Venla Junttila
Jul 24, 2017
Millaista tietoa teidän yrityksenne päivittäisessä toiminnassa kulkee ihmisiltä toisille? Miten tämä tieto kulkee: Paperilla, puhumalla puhelimeen, sähköpostilla, sovelluksella? Päivittäisessä työssämme kirjaamme havaintoja, teemme pyyntöjä ja tilauksia, merkitsemme töitä ja tunteja, luomme lisäarvoa ja samalla sisältöä, joka taltioituu jonnekin. Aika usein tässä tietovirrassa on pullonkauloja - kohtia, joissa tieto ei kulje niin hyvin kuin voisi. Joku jää ulkopuolelle viestiketjusta, jossa olisi ollut oman työn kannalta tärkeää informaatiota.

Tiedonkulun avuksi on onneksi kehittyneempiäkin välineitä kuin pelkkä puhelin ja sähköposti. Ja parhaimmillaan sellaisen voi ottaa pilvipalveluna käyttöön muutamalla klikkauksella. Tässä neljä hyvää syytä miksi niin kannattaa tehdä.


1. Hyvä viestintä lisää hyvinvointia
 • Henkilöstö sitoutuu ja voi paremmin kun käytössä on nykyaikainen ratkaisu, jota kaikki voivat käyttää.
 • Parhaimmat pilvipalvelut ovat niin helppokäyttöisiä, että kaikki osaavat käyttää niitä - viestinnän ulkopuolelle ei tarvitse jäädä, vaikka ei olisikaan syntynyt älypuhelin kädessä.
 • Kaikki eivät istu tietokoneiden ääressä - hyvä pilvipalvelu on käytettävissä missä ja millä laitteella vain.


2. Tehostaa kohdentamalla
 • Toiminta tehostuu kohdentamalla viestintä paremmin - Oikea tieto oikeille vastaanottajille.
 • Fiksu viestintäratkaisu ei ole pelkästään kanava, jossa tieto kulkee, vaan väline auttaa kohdentamaan asiat oikeille vastaanottajille.
 • Laajemmissa viestintäratkaisuissa kuten sosiaalisissa työympäristöissä voidaan luoda eri aiheiden ympärille yhteisöjä, joiden avulla sisällöt kohdentuvat saman aiheen ympärillä työskenteleville.
 • "Tekevään" työhön soveltuu paremmin yksinkertainen ratkaisu, kuten SwingIO, jossa esimerkiksi havainto kirjataan parilla klikkauksella ja tieto siitä menee automaattisesti oikealle jakelulle.
 • Vähemmän turhaa informaatiota, enemmän aikaa oikeisiin töihin.


3. Lisää tietoa = lisää viisautta
 • Tieto EI lisää tuskaa, vaan yritysmaailmassa tieto on valtaa.
 • Kun tietoa kerätään järkevästi, se mahdollistaa täysin uudenlaisia tapoja hyödyntää sitä, tällaisia ovat mm. analytiikka ja hiljaisen tiedon kertyminen
 • Kentällä tai tuotannossa käytössä oleva viestintäsovellus pitää yhtä lailla myös johdon ajan tasalla siitä, mitä yrityksessä tapahtuu.


4. Pilvipalvelu on huoleton ja taloudellinen
 • Palveluntarjoaja valvoo ja vastaa, että palvelut toimivat, ovat tietoturvallisia ja ajan tasalla; Voit keskittyä olennaiseen ja tehdä sen parhaiten.
 • IT-ratkaisuiden siirtämisen pilveen on todettu säästävän selvää rahaa. Lisäksi tiedät mitä palvelu kuukaudessa maksaa - helppo budjetoida.
 • Käyttöönotto on parhaimmillaan naurettavan nopea - ei asennuspakettien jakelua, vaan parilla klikkauksella palvelu on käytössä.
 • Olit sitten suuri tai pieni, pilvipalvelusta saat juuri sen verran resursseja kuin tarvitset. Tämä on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin joutua omilla palvelimilla varmistamaan resurssien riittävyys.
 • Osa kätevistä tiedonkulun apuohjelmista on käytettävissä ilmaiseksi (esim. Slack, WhatsApp). Ilmaisten sovellusten osalta on varattava enemmän omia resursseja käyttöönottoon ja koulutukseen. Maksullisten sovelluksen kustannukset taas kasvavat suhteessa ominaisuuksiin ja toimintoihin.Lue lisää aiheesta:
Sähköpostihässäkästä kohti kohdennettua viestintää
Intranet ja sisäinen tiedottaminen
Lomakkeiden sähköistäminen


Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.