Blogi

Askeleet sosiaaliseen liiketoimintaan

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

HCL Domino 11 nopeuttaa sovelluskehitystä jopa 60%

Jarkko Pietikäinen
Jan 3, 2020
HCL julkisti 4.12. Dominon uuden version 11. Domino on markkinoiden ainoa "low-code to pro-code" -kehitysympäristö, jonka avulla voidaan toteuttaa sovelluksia nopeasti ja edullisesti mutta myös osana nykyaikaisia full stack -toteutuksia. Maailmalla on jo 10 miljoonaa Domino-sovellusta, joita käyttää tuhannet yritykset. Sovellukset ovat käytettävissä on-premise, mutta myös private, hybrid sekä multi-cloud -toimintaympäristöissä.


Uusi HCL Domino Volt -työkalu nopeuttaa sovellusten toteutuksia jopa 30-60%. Sen avulla voidaan tehdä Domino-sovelluksia nopeasti, jopa ilman varsinaista koodausta. Domino Volt on suunnattu IT- sekä pääkäyttäjille ja sen avulla voidaan esim. Excel-taulukoista ja SharePoint-kirjastoista muodostaa suoraan sovelluksia. Lopputuloksena syntyy Domino-sovellus, jota voidaan räätälöidä ja jatkokehittää normaalisti muilla sovelluskehitys työkaluilla kuten Domino Designer.


Dominosta on tullut viimeisen vuoden aikana jo kaksi versiota V10 ja V11. Nyt julkistetussa V11-versiossa on paljon parannuksia niin hallintaan, käyttöön kuin sovelluskehitykseenkin. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • AD-synkronointi mahdollistaa Active Directory (MS) -tietojen synkronoinnin Domino-hakemiston tietojen kanssa. Nyt voidaan keskittää käyttäjien, ryhmien ja käyttöoikeuksien hallinta yhteen paikkaan.
  • Tuki DAOS S3 -pilvitallennukselle. Sovellusten liitteet voidaan nyt tallentaa private tai jopa public -pilveen.
  • Web-sovelluksiin voidaan kirjautua nyt ID Vault -tunnuksen kautta, joten erillisen web-salasanan käyttö ei ole enää tarpeellista.
  • Open JVM 8 ja OpenSSL
  • Notes V11 sisältää export-toiminnon, jolla voidaan sisältöä viedä suoraan PDF-tiedostoihin.
  • Sametime V11 -versiossa on luovuttu IBM-teknologioista WebSphere Application Server ja DB2. Asennusta ja käyttöönottoa on näin helpotettu merkittävästi. Sametime on nyt täysin tuettu myös Docker-konttiympäristössä.
  • Traveler V11 -versiossa on HTTP/2 tuki Applen push-ilmoituksille sekä tuki uudelle ActiveSync versiolle 16.
  • Notes V11 -työasemaohjelmistolla on nyt uudistettu ulkoasu. HCL on tuonut markkinoille myös Nomad-clientin, jolla vanhat ja uudet sovellukset saadaan toimimaan suoraan iOS ja Android -alustoilla (myös offline-toiminnot).


HCL:n esityksessä viitataan tutkimukseen, jossa Domino-sovellusten modernisointi on jopa 24x edullisempaa verrattuna siirtymiseen toiseen järjestelmään. Uudessa Domino V11 versiossa sovellukset on helppo laajentaa toimimaan mobiililaitteissa sekä mm. Microsoftin palveluiden (O365) kanssa. Domino on avoin ympäristö, jota voidaan kehittää mm. Javacript, Node.JS ja Node-RED -tekniikoiden avulla eteenpäin jatkossa.

Ota meihin yhteyttä niin keskustellaan siitä miten saatte parhaan lisäarvon irti nykyisestä tai uudesta HCL Domino -ympäristöstä.

Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.