Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Finncontainers rakensi avoimen KonttiWikin vain neljässä viikossa! - Netwellin, IBM Lotus Notesin ja Dominon avullaFinncontainers rakensi avoimen KonttiWikin vain neljässä viikossa
Netwellin, IBM Lotus Notesin ja Dominon avulla

Finncontainers on vuonna 1996 perustettu perheyhtiö, jonka logistiikkapalveluihin kuuluvat konttien myynti, vuokraus sekä kuljetusjärjestelyt. Yrityksen asiakaskunta koostuu Suomen sisäisten logistiikkapalveluiden ja vientisektorin asiakkaista. Yrityksen päätoimipaikka on Keravalla. Yritys työllistää neljä henkilöä, ja sen vuotuinen liikevaihto on 3,4 miljoonaa euroa.

Finncontainersin toimitusjohtaja Sarianne Reinikkala: “Vientikauppa vaikuttaa merkittävästi Suomen kansantalouteen, ja konttilogistiikka on vientikaupan elintärkeä osa. Olemme yksi Suomen johtavista konttialan yrityksistä, joten tunnemme, että meidän täytyy auttaa muita suomalaisia yrityksiä hyödyntämään konttilogistiikkapalveluita entistä tehokkaammin. Tunnemme vastuuta koko vientiteollisuudesta.

Yritys päätti luoda konttilogistiikkaa käsittelevän wikin, joka olisi internetissä, helposti kaikkien käytettävissä. Pienen yrityksen talonsisäiset IT-resurssit ovat kuitenkin rajalliset, joten Finncontainers ei pystynyt käyttämään uuden järjestelmän kehittämiseen paljon rahaa tai henkilöresursseja.

“Päätimme turvautua pitkäaikaisen teknologiakumppanimme Netwellin apuun”, kertoo Reinikkala. “Olemme työskennelleet Netwellin neuvonantajien kanssa jo toistakymmentä vuotta. Heidän tekninen osaamisensa ja liiketoiminnan asiantuntemuksensa ovat vakuuttaneet meidät kerta toisensa jälkeen. Netwell on myös IBM:n Premier-liiketoimintakumppani, ja pyrimme käyttämään IBM:n laadukkaita ja luotettavia laitteita ja ohjelmistoja aina, kun se on mahdollista.”

Finncontainers on käyttänyt IBM:n Lotus Notesia ja Lotus Dominoa useimpien IT-järjestelmiensä alustana jo yli 13 vuoden ajan. Yritys luottaa niiden erittäin varmoihin ja turvallisiin sähköposti- ja kalenteritoimintoihin, ja käyttää myös Netwellin kehittämää Lotus Notes/Domino -pohjaista Netwell Office -asiakkuudenhallintasovellusta.

“Netwellin avulla saimme projektin valmiiksi uskomattoman nopeasti ja pystyimme julkistamaan uuden wikin tärkeillä Logistiikka - Kuljetus 2009 -messuilla”, kertoo Reinikkala. “On merkittävä etu, että voimme hyödyntää OpenNTF.org -kirjaston ilmaisia, avoimeen lähdekoodiin perustuvia Lotus Notes/Domino -sovelluksia. Uusien toimintojen lisääminen käy helposti eikä edellytä kalliiden ohjelmistojen lisenssimaksuja.” Messuilla julkistetusta wikistä on tullut erittäin suosittu palvelu Suomen logistiikka-alan yritysten keskuudessa. Palvelun käyttäjämäärä kasvaa joka kuukausi.

Netwell auttoi Finncontainersia hiljattain myös ottamaan käyttöön IBM Lotus Notes Travelerin, jonka avulla käyttäjät pääsevät käsiksi sähköpostiinsa ja yhteystietoihinsa omilla matkapuhelimillaan. Ohjelmiston uusin versio (8.5.1) tukee Windows Mobile -laitteiden lisäksi myös Applen iPhonea ja Nokian Symbian-laitteita.

Lue lisää IBM:n kotisivuilta (eng)
Lataa artikkeli (suomenkielinen PDF)
Lataa artikkeli (englanninkielinen PDF)

Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.