Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Netwell Oy

Ohjelmistoyritys, joka on erikoistunut kehittämään asiakkaidensa liiketoimintaa modernien sosiaalisten ohjelmistojen avulla.

Domino V10 - "A low-code NoSQL platform for power users"IBM julkaisi viime vuoden lopulla uutisia yhteistyökuvioista ohjelmistokehitysyhtiö HCL:n kanssa ja Dominon jatkokehityksestä. Tiedotimme tulevista muutoksista jo keväällä.

Nyt tämä tarina on sannut jatkoa: Uuden Domino V10:n julkistustilaisuus järjestettiin Frankfurtissa 9.10. Uusi versio sisältää merkittävästi uusia parannuksia ja toiminnallisuuksia, joita on käyty läpi tässä kirjoituksessa..

KILPAILUKYKYINEN RAD-KEHITYSALUSTA


Dominosta on kovaa vauhtia tulossa kilpailukykyinen RAD-sovellusalusta (Rapid Application Development), jolla voidaan toteuttaa sovelluksia liiketoiminnan lukuisiin tarpeisiin.

Uusi versio tukee mm. node.js -kehitystä, jonka avulla sovellukset on integroitavissa ja laajennettavissa lähes rajattomasti viimeisimpien kehitystyökalujen kanssa. Jatkossa siis Domino-projektin osana voi olla esim. Express, AngularJS sekä lukuisat muut Javascript-kirjastot ja -moduulit. Lisätietoja löytyy yllä olevasta videosta.

Tablet-tuki on myös kiinnostava. Sen on luvattu saavan Notes-sovellukset toimimaan iPAD-laitteessa ilman mitään koodimuutoksia. Tämä tablet-client osaa jopa replikoida, joten tietokannat toimivat myös ilman online-yhteyttä.


YRITYSTASON PALVELUKOKONAISUUS


Domino on aina ollut alusta, joka sisältää kaikki sovelluksen tarvitsemat palvelut kuten tietokanta, skaalautuvuus (klusterointi), tietoturva, LDAP-hakemisto, http-, sähköposti- ja sovelluspalvelimet jne. Juuri tämä ominaisuus on tehnyt Dominosta ylivoimaisen kehitysalustan, joka on kilpailukykyinen edelleen. Kilpailevissa toteutuksissa joutuu hankkimaan lukuisia palvelimia, intregraatioita ja lisenssejä. Domino sisältää ne kaikki!Dominon NSF-tietokanta on itse asiassa maailman ensimmäinen NoSQL-tietokanta, jota käytettiin sovelluksissa jo kauan ennenkuin ne yleistyivät muussa käytössä. Domino V10 mahdollistaa jopa 256 GB tietokannat ja tuo lukuisia parannuksia monitorointiin ja datavirheiden automaattiseen korjaukseen.

MATALAT YLLÄPITOKULUT (Total Cost Of Ownership, TCO)


Domino on ratkaisu, joka säilyttää tehdyt investoinnit eikä edellytä muutoksia sovelluksiin alustan päivittyessä. Meillä on omaa kokemusta koska teimme yrityksille sovelluksia jo 1990-luvulla. Kaikki tekemämme sovellukset toimivat edelleen sekä nykyisessä, että myös jukaistavassa Domino V10-versiossa.

TCO-kuluja edelleen pienentäviä ominaisuuksia Domino V10:ssa mm.
  • Symmetriset klusterit luo tietokannat automaattisesti eri palvelimille.
  • Palvelimen statistiikkaa voidaan analysoida nyt ulkoisessa pilvipalvelussa, esim. http://www.newrelic.com
  • Tietokantojen, NLO-tiedostojen ja hakuindeksien automaattinen korjaus vikatilanteessa.
  • Dead-postien automaattinen käsittely
  • Kantapoistojen lokitus (kuka poisti? mitä? ja milloin?)
  • Hakuindeksi päivittyy nyt reaaliaikaisesti.

Osana Dominon matalia TCO-kuluja on tietenkin myös helppo integroitavuus yrityksen muihin järjestelmiin kuten Microsoft. Domino V10 sisältää oAuth-tuen, joka helpottaa Domino-sovellusten integrointia muiden järjestelmien kanssa. Voit toteuttaa kirjautumisen omaan sovellukseesi vaikkapa käyttämällä sosiaalisen median palveluita kuten Facebook ja Google. Domino-sovelluksesta voidaan nyt kutsua mitä tahansa REST-rajapintoja ja integroida ne vaikkapa Googlen karttapalveluun.


Domino V10 julkaistaan pian myös Docker-imageina (CentOS), joten palveluita voi ajaa konteissa, jossa yhdistyvät sovellus ja sen ajoalusta (DevOps). Kontit mahdollistavat sovellusten tehokkaamman tuotantoprosessin, nopeamman käyttöönoton ja päivitykset sekä automaattisen skaalautuvuuden. CentOS on siis jatkossa IBM:n täysin tukema alustavaihtoehto Domino V10 -palvelimelle.

MIKSI NETWELL JA PROTACON ?


Olemme tuottaneet IBM Domino -asiantuntijapalveluita jo noin 20 vuoden ajan. Tunnemme tämän päivän uusimpien teknologioiden lisäksi myös historian, joten osaamme auttaa asiakkaitamme saamaan maksimaalisen hyödyn jo tehdyistä investoinneista. Vuoden 2018 alussa Netwell Oy:stä tuli Protacon Groupin tytäryhtiö, joka toi meille edelleen lisää resursseja ja osaamista. Niiden avulla tuotamme sekä nykyisiä, että uusia teollisuuden, tuotekehityksen ja tiedolla johtamisen palveluita.Palvelutarjontaamme sisältyy konsultointi, tuki- ja ylläpitopalvelut sekä sovelluskehitys. Teemme jatkuvasti yhteistyötä lukuisten asiakkaiden kanssa niin ympäristöjen hallinnan kuin myös uusien liiketoimintasovellusten toteutuksissa. Myymme myös IBM:n lisenssejä, joten pystymme auttamaan myös niihin liittyvien kustannusten optimoinnissa.

Ota yhteyttä niin keskustellaan yhdessä miten uusi Domino V10 tuo tehokkuutta teidän toimintaanne!

Tutustu kiinnostaviin ratkaisuihimme

Innostava työn uudistaja. Luomme asiakkaillemme tulevaisuuden työtavat, jotka lisäävät kilpailukykyä ja työn iloa.

Yhteystiedot

Schaumanin puistotie 10,
40100 Jyväskylä
Puh: +358 10 3472 600
Sähköposti:sales@netwell.fi

Ota yhteyttä
Netwell on osaProtaconia.